Julian von Haacke is een belangrijke schakel op het middenveld van NEC. Hij zet de lijnen uit en ziet zijn ploeg de afgelopen weken stappen zetten. De 22-jarige Duitser kijkt dan ook vol goede moed uit naar het duel van aanstaande zaterdag tegen FC Groningen. 

”Het is een heel belangrijke wedstrijd. Als we winnen staan we vijf punten boven Groningen. Ze verdedigen heel compact en proberen gebruik te maken van hun snelheid in de omschakeling. We moeten gefocust zijn. We hebben veel gelijkgespeeld, maar in die wedstrijden hadden we kansen om te winnen. Ik hoop op een beetje meer geluk. Dan geloof ik er dan zeker in dat we de punten kunnen pakken”, aldus Von Haacke.

”Je ziet veel progressie de laatste weken. Helemaal als je het vergelijkt met de eerste wedstrijden van het seizoen. Maar we kunnen nog steeds veel verbeteren.” Von Haacke hoopt op zowel verdedigend als aanvallend vlak zijn waarde te kunnen bewijzen. ”Wanneer ik een bal naar de vleugels of naar de spits speel, moet ik zelf meer meelopen. Zo kan ik wellicht een keer de tweede bal krijgen en scoren.”

De in Bremen geboren middenvelder hoopt de komende weken vooruitgang te boeken met NEC. ”Het probleem is vaak dat we weinig in balbezit zijn. We verdedigen veel en spelen op de counter. Dan is het vaak zo dat je zo’n zestig meter moet overbruggen. Als we vaker de bal hebben is het ook makkelijker voor de middenvelders. Dit past ook beter bij mijn spel. Tegen Utrecht zag je hier verbetering in komen. De eerste helft was dramatisch, maar de tweede hadden we veel balbezit.”

Von Haacke vindt het lastig om te beschrijven waarom het de eerste helft tegen Utrecht zo slecht ging. ”We hebben in de rust het systeem omgegooid, maar dat kan niet de reden zijn dat je ineens goed gaat voetballen. Want ook in een ander systeem moet je de duels winnen en de bal in de ploeg houden. De eerste helft zag je ook dat ik zelf veel balverlies had, dat was veel minder in de tweede.”

”Ik weet niet of er echt een systeem is dat ons het beste ligt. Dat heeft vaak te maken met de tegenstander. Utrecht bijvoorbeeld speelde zonder buitenspelers, dan is een 4-4-2 makkelijker. Tegen Groningen zal een 4-3-3 meer op zijn plaats zijn omdat zij ook met buitenspelers spelen.”