In het SBS6 programma Vandaag Inside is oer-NEC-fan Johan Derksen ingegaan op de rode kaart van Oussama Tannane. De meestbesproken analist van Nederland was het duidelijk niet eens met de uiteindelijke beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie.

“Ik heb me heel boos gemaakt over Tannane”, begint Derksen. “Tannane is een recidivist. Je weet als NEC-zijnde als je hem haalt, dat het misgaat. Dan maakt het Vitesse-publiek hem gek, daar komt hij vandaan. Hij reageert daarop en geeft een klein tikje, niet meer dan dat. Daarna krijgt hij een doodschop en dan is dat tikje volgens de spelregels erger dan de doodschop. Dat kan niet”, zegt Derksen terwijl hij zich kwaad maakt.

lees ook: Tannane drie duels geschorst na rode kaart in derby

“Het tikje kan niet, maar dat had met geel kunnen worden afgedaan”, vervolgt de analist. “Ik vind de rode kaart voor Tannane, dat is dan een slaande beweging zeggen ze, meer een aaitje. Maar die andere gozer geeft gewoon een doodschop. Dat is met Makkelie, die doet alles strak volgens het boekje. Die houdt geen rekening met emoties en met mensen”, besluit Derksen.

Job Knoester zat ook aan tafel en was het volledig eens met Derksen. René van der Gijp kan er zoals vaker alleen maar om lachen. “Het is ook wel een aparte vent hè. Gaat ‘ie aan z’n ballen zitten als hij naar de kant loopt. Dat ziet er toch niet uit”, lacht Gijp hardop.