NEC wilde de zure smaak van afgelopen zondag wegspoelen tegen FC Utrecht, maar liet het NEC-publiek goed schrikken na een foute pass van Lorenzo Davids, waardoor Ricky van Wolfswinkel de mogelijkheid kreeg om NEC op achterstand te zetten. Niels Wellenberg: ”Dat kan altijd een keer gebeuren in je enthousiasme en er is niet direct iets aan de hand als zo’n bal misgaat. Het idee van de pass was goed en dat was het verschil met afgelopen zondag, want toen was eigenlijk niks goed. Iedereen ging daar toen ook in mee, erg raar. We waren ook allemaal kwaad, niet op elkaar, maar gewoon op het spel. We hanteerden veel te veel de lange bal.”
”Vandaag hebben we goed proberen te combineren en kwam het er ook beter uit. De terugkomst van Arek Radomski is natuurlijk prettig, maar het is geen verklaring dat we beter voetbalden, want de andere jongens kunnen ook ballen en één iemand kan niet zo’n groot verschil maken. We hebben vandaag gewoon de bal het werk laten doen.”
Wellenberg vond ook dat NEC beter omging met de achterstand die zij in de eerste helft opliepen. ”Het doelpunt viel ongelukkig vandaag, maar dan moet je gewoon rustig blijven en niet meteen dezelfde fouten maken door weer met lange ballen te gaan spelen.”
Na de rust speelden de Nijmegenaren een stuk beter en meteen de vraag of er wat speciaals in de thee zat. ”Haha, ja, en we moeten aan het begin van de volgende wedstrijd dan ook maar meteen met de thee beginnen. Het is fijn dat we het zo oppakken en geeft hoop voor de toekomst, maar de wisselvalligheid moet er nog uit. Ik moet ook zeggen dat het tegen Utrecht makkelijker vooruit voetballen is, want zij willen zelf eigenlijk ook naar voren, waardoor je meer ruimte krijgt. Ze kwamen er in de tweede helft nog nauwelijks uit.”
”We hebben de tweede helft toch aardig wat kansen weten te creëren. Gelukkig valt de bal dan uiteindelijk ook goed en stond helaas de paal een overwinning in de weg. In de laatste tien minuten had er eigenlijk wel een beter offensief in moeten zitten, maar het tempo waarin we speelden was moeilijk een hele helft vol te houden. We moeten gewoon tevreden zijn met de manier waarop we hebben gevoetbald, al waren drie punten ook verdiend geweest.”