Wiljan Vloet vindt niet dat NEC bang hoeft te zijn voor PSV. Uiteraard gelden de Eindhovenaren komende zaterdag als de grote favoriet voor de onderlinge confrontatie, maar de oefenmeester van de Nijmegenaren ligt daar niet van wakker. “Ik ben nooit bang, voor niemand”, vertelt hij vrijdag aan Voetbal International.
“Natuurlijk heb ik wel respect voor een tegenstander. Duidelijk is wel dat het duel met PSV geweldig zwaar gaat worden”, aldus Vloet, die zelf in het verleden werkzaam was voor de Brabanders. “Ik vond PSV in de laatste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag niet geweldig. Een week daarvoor was AZ de eerste helft tegen hen eveneens beter, dus PSV is niet in bloedvorm.”
Na zeges op VVV-Venlo en Willem II verloor NEC bij Excelsior, en werd SC Heerenveen op een 2-2 gelijkspel gehouden. Of de Gelderlanders tegen PSV de goede positie in de rangschikking (zesde) kunnen handhaven of zelfs verbeteren, lijkt echter de vraag. “Ze kunnen dodelijk gevaarlijk zijn en hebben veel spelers met scorend vermogen”, kent Vloet de kracht van de aanstaande opponent.