Het komende afscheid van Youssef El-Akchaoui komt als een verrassing. Onder Mario Been groeide de Marokkaan uit tot een van de betere linksbacks van Nederland en werd hij vorig seizoen na het tussentijdse vertrek van Peter Wisgerhof ook nog aanvoerder van de Nijmeegse eredivisionist. Maar de tweede helft van het vorig seizoen beleefde El-Akchaoui een mindere pderiode, ketste ook daarom een transfer naar Feyenoord af en moest hij bij het begin van deze competitie – na een stemming in de spelersgroep – ook nog eens zijn aanvoerdersband inleveren.
"Sindsdien heeft Youssef moeite om zijn oude niveau te halen", geeft Vloet aan dat hij niet tevreden is over zijn linksback. "We zijn extern bezig om een vervanger aan te trekken. En intern hebben we ook jongens die nu nog geen 34 wedstrijden kunnen spelen, maar op termijn wel."
Volgens El-Akchaoui is het vooral een financiële kwestie. De verdediger denkt dat hij te duur is voor NEC.
"Zijn salaris komt in tweede instantie om de hoek kijken", beaamt Vloet. "Maar we moeten wel naar de juiste volgorde kijken. Eerst heb je het sportieve besluit. Daarna de financiële kant van de zaak. Dat NEC geen transfersom vraagt, is logisch. Youssef heeft hier een staat van dienst. Vraag je een flink bedrag, kan dat een overgang van Youssef blokkeren. Dat wil niemand. Voor de speler en voor NEC is dit beter. Beide partijen moeten een frisse start maken.
Bron: De Gelderlander