Jeroen Heubach keert zondag tegen zijn oude club FC Twente terug in de basis van NEC. Dat gaat ten koste van Bram Nuytinck. Heubach wordt van FC Twente gehuurd.
Jeffrey Sarpong is terug na een knieblessure. "Ik heb net weer getraind. Ging goed, geen last. Dus ik ben weer fit," aldus de middenvelder tegenover Omroep Gelderland. "Ik ga keihard mijn best doen. Maar het is belangrijker dat we als team goed spelen en winnen. Twente is geen makkie. Het moet blijken of we aan voetballen toekomen. Maar ik heb er wel zin in", benadrukt Sarpong.
De terugkeer van Sarpong kan wel eens extra belangrijk zijn. Op de training van vrijdag viel John Goossens na een fel duel uit. Hij moest hinkend het trainingsveld verlaten. De linkspoot had last van zijn enkel, dezelfde die hem het begin van de tweede seizoenshelft kostte. Goossens speelde vorige week tegen FC Groningen voor het eerst sinds die blessure weer in de basis.
De ernst van de blessure is vooralsnog niet duidelijk. "Daar valt nu nog niks over te zeggen", meldt zijn trainer Wiljan Vloet. "Ik ben wel geschrokken. Het had te maken met gretigheid en de concurrentie, niemand verzaakt bij ons."
Over de felheid tijdens de training was Vloet te spreken, zo meldt Omroep Gelderland. "Dit was een frisse trainingspartij. We hebben echt lekker gespeeld. Wij boeken echt vooruitgang als groep. Dat is in het voetbal alleen vrij moeilijk meetbaar. Bij schaatsen is dat veel simpeler. Als iemand elfde wordt, maar zes seconden afrijdt van zijn persoonlijk record, is de progressie heel duidelijk waar te nemen."
Vloet wil dat NEC zich zondag niet al teveel aanpast aan FC Twente. "Anders benutten we onze eigen kernkwaliteiten niet genoeg, dat zou jammer zijn."
Voor het duel tegen de Tukkers zijn Patrick Pothuizen en Niels Wellenberg geschorst. Voor hen spelen Rens van Eijden en Saidi Ntibazonkiza. Mitchell Burgzorg zakt daardoor terug naar de defensie.
Vermoedelijke opstelling: Babos; Burgzorg, Van Eijden, Zomer, Heubach; Sibum, Sarpong, Radomski; Ntibazonkiza, Vleminckx, Fejzullahu.