NEC won zaterdagavond van De Graafschap. De 1-0 zege zorgde niet voor een euforische sfeer op de tribunes. Na de povere wedstrijd waren er zelfs fluitconcerten voor de NEC-spelers. De selectie reageerde daarop door de ereronde, het bedanken van de supporters, achterwege te laten. Voor ForzaNEC een reden om contact op te nemen met Wiljan Vloet.
De trainer moet het akkefietje nog bespreken in de spelersgroep en spreekt namens zichzelf. "Ik weet dat de spelers weggelopen zijn. Vooropgesteld, voetbal is emotie", zegt de oefenmeester. "Ik snap dat supporters ontevreden zijn na zo’n wedstrijd. Dat mag je best kenbaar maken. Toch mogen de supporters het team meer steunen", aldus Vloet.
"We zijn met een nieuw team begonnen. Hebben zeven nieuwe spelers en 2,5 miljoen moeten bezuinigen. Van alle topclubs zijn punten gepakt: uit bij Ajax, Twente en AZ. Thuis tegen PSV. We draaien volop mee in de Eredivisie. De spelers doen hun stinkende best. Het is een jong team. Het merendeel speelt voor het 1e of 2e jaar in de Eredivisie. Soms zijn er momenten dat spelers er niet blij mee zijn. De jongens verdienen meer krediet."