Wiljan Vloet is maandag in Nijmegen begonnen als hoofdtrainer van NEC. De Brabander vindt het de hoogste tijd dat er weer op een positieve manier over NEC wordt gesproken. ”Dat doe je door op korte termijn wat resultaten te gaan halen. Daar moeten we heel hard aan gaan werken”, aldus de 47-jarige Vloet.

De oefenmeester hoopt de komende dagen een goed beeld te krijgen van de selectie. ”Van de buitenkant heb je daar wel een mening over, maar je moet eerst de binnenkant leren kennen”, zegt hij op de website van De Gelderlander. ”Je moet weten hoe ze voetballen. Van de buitenkant is het altijd makkelijker oordelen. Maar je moet mensen leren kennen om echt een goed beeld te krijgen.”
Vloet heeft geen contact gehad met zijn voorganger, Dwight Lodeweges. ”Daar heb ik geen tijd voor gehad. Het is de afgelopen week zo snel gegaan. Je moet afscheid nemen van mensen, kennismaken. Je hebt bijna geen tijd om op een rustige manier bepaalde stappen te nemen.”

NEC staat op dit moment zeventiende in de eredivisie. Zaterdag wacht het uitduel met NAC Breda. ”We moeten gaan voor een resultaat. Als team moeten we er voor zorgen dat we er klaar voor zijn. We zullen de aankomende dagen intensief moeten werken.”
Tekst: Omroep Gelderland / De Gelderlander
Foto’s: Rob Koppers

Zie hier meer foto’s van de presentatie.