FC Twente staat er goed op bij de trainers uit de Nederlandse Eredivisie. Eerder op de dag zei NAC-coach John Karelse te verwachten dat de Tukkers kampioen worden, en collega Wiljan Vloet is eveneens bijzonder positief. De coach van NEC, komende zondag tegenstander van de Enschedeërs, is onder de indruk van het veldspel.
“Ik vind Twente voetballend de beste ploeg van Nederland”, zei Vloet na de vrijdagse training tegenover Omroep Gelderland. “We kwamen thuis met 1-0 voor, maar hadden nooit grip op de wedstrijd en verloren terecht. Ik zie wel kansen, maar de organisatie moet dan kloppen bij ons, anders red je het niet. Maar wij willen graag de langst ongeslagen ploeg blijven van de eredivisie.”
Hoe de Nijmegenaren voor de dag zullen komen in Enschede is nog niet geheel duidelijk. Wel liet Vloet weten dat Lorenzo Davids kan rekenen op een plek bij de eerste elf. “Lorenzo Davids speelt linksback, hij is uitstekend bezig op de training. Voorin heb ik wat variatie geprobeerd, ik ga nog overleggen welke optie het beste is voor zondag.
Bron: Voetbalzone