Het thuisduel met het van tevoren sterker geachte FC Groningen werd weliswaar met 3-2 gewonnen, maar Wiljan Vloet was zaterdagavond desondanks niet tevreden. De oefenmeester van NEC was van mening dat de Nijmeegse ploeg het duel eerder had moeten beslissen. “Voor een trainer is zo’n wedstrijd iets minder, je moet de wedstrijd eerder dood maken”, analyseerde Vloet het tiende competitieduel.
“Het was natuurlijk een leuke wedstrijd voor het NEC-publiek en waarschijnlijk kunnen wij achteraf ook wel genieten, maar toch was het niet goed”, vervolgde Vloet. “Ik had liever op een andere manier het publiek vermaakt.” Dinsdag wacht het duel met het goed presterende Roda JC. “Het is voor ons een hele zware week. Natuurlijk mag je na afloop van de wedstrijd even genieten, maar dat moet niet te lang duren. We hebben nu twee dagen rust en dan moeten we naar een erg goed Roda.”
Björn Vleminckx maakte drie doelpunten voor NEC. “We zijn afgelopen week erg veel met hem bezig geweest”, besloot Vloet. “Het was vorige week niet best wat hij liet zien en scoren is voor hem erg moeilijk zonder twee buitenspelers. Geweldig dat hij dan na een paar minuten al zijn eerste doelpunt maakt. Een week geleden zou hij getwijfeld hebben, maar nu schoot hij hem goed binnen. Datzelfde geldt voor de derde goal. Zijn lijf straalde rust uit.”
Bron: Voetbalzone