FC Twente gaat er zondag met de landstitel vandoor. Dat is de mening van Wiljan Vloet. De trainer van NEC Nijmegen speelt zelf een belangrijke rol in de ontknoping van de Eredivisie.
Met NEC neemt Vloet het zondag op tegen Ajax, de enige overgebleven concurrent van FC Twente. De Nijmegenaren willen FC Twente de helpende hand bieden. "Wij gaan onze huid duur verkopen", zegt Vloet in gesprek met RTV Rijnmond.
"In het bekertoernooi hebben wij uit ook goed gespeeld tegen Ajax. Je moet niet jezelf ingraven, blijven voetballen en de ruimtes klein houden. Als coach van een ploeg die Ajax ontvangt moet je altijd ervan uitgaan dat je gaat presteren. Dus dat doe ik ook."
In de KNVB Beker werd NEC pas na verlenging uitgeschakeld door de Amsterdammers. Volgens Vloet staat er echter ‘geen rekening open’. "Dat was bekervoetbal en dit is de competitie. Maar het zal in de hoofden van sommige spelers misschien wel meespelen, bij mij in ieder geval niet. Het is de laatste wedstrijd, thuis tegen Ajax. Mooier kan het niet. Wij willen het seizoen goed afsluiten."
Bron: Omroep Gelderland