Wiljan Vloet las deze week dat zijn collega-trainer Darije Kalezic van De Graafschap het voetbal van NEC onaantrekkelijk en puur resultaatgericht vindt. "Ik ben het daar helemaal niet mee eens", reageerde de NEC-coach.
Vloet ziet vooral verschillen. "Zij spelen herkenbaar met veel lange ballen en kracht. Met Rose die ik nog ken hebben ze ook lengte. Wij moeten het meer van ons positiespel hebben."
De Brabantse coach verwacht een beter NEC dan in de vorige derby. "De wedstrijd tegen Vitesse was een drama. De spelers beseffen dat ook. Ik heb een andere groep gezien de afgelopen dagen op de training waarin het positiespel goed was."
Bij NEC zijn alleen Gabor Babos en Leroy George nog herstellende van hun blessures. "Daar word je als trainer blij van, alles is bijna weer terug. George zit nog niet bij de selectie, maar tegen ADO misschien wel. Het gaat goed, hij moet een paar pittige trainingen goed doorstaan. Leroy is nu al 56 dagen weg. Ik baal als een stekker, maar we nemen ook weer niet te veel risico met hem."  
Bron: Omroep Gelderland