Na de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC, kwam Wiljan Vloet direct voor de camera’s van Eredivisielive. Ondanks een niet al te beste wedstrijd, was hij vanzelfsprekend blij met het resultaat. “We hebben nu in ieder geval een goede kerst.”
De trainer was vooral niet te spreken over de eerste helft van de Nijmegenaren. “We hebben helemaal niets gebracht. Nee, ik word niet zo snel boos in de rust, maar we hebben wel gewoon heel slecht gespeeld.”
De tweede helft kon de Schijndelaar meer behagen. “We speelden een goede tweede helft, al kregen we het na het doelpunt wel weer moeilijk. Het was vanavond gewoon heel zwaar. Terecht of niet, dat maakt niet uit.” Blij was Vloet ook met de rentree van Bas Sibum. “Dat scheelt ook veel, al kwam zijn rentree eigenlijk nog iets te vroeg. Maar hij brengt veel structuur.” 
Vloet zag ook dat ondanks een slechte eerst helft, zijn ploeg bleef geloven in een goed resultaat. “Het geloof was er zeker wel. Ik gaf aan in de rust dat ze konden kiezen tussen een klote kerst of goede kerst. Nu is het een goede kerst geworden. Ze hebben vandaag alles gegeven en hard gewerkt. Ze hebben nu de tijd om te rusten en fris in het hoofd te worden.”