Boos was hij. Woest zelf. Trainer Wiljan Vloet van NEC liet zijn frustraties over het spel van de Gelderse ploeg na de 2-0 nederlaag tegen VVV-Venlo de vrije loop. "Zoals we vandaag speelden, was in één woord schandalig."
De Nijmeegse oefenmeester wilde het liefst zo snel mogelijk de bus instappen en naar Nijmegen terugreizen. "VVV-Venlo is de terechte winnaar. We hebben vandaag geen persoonlijk duel gewonnen. Er waren vandaag 500 supporters meegereisd uit Nijmegen. Dan moeten we echt veel en veel meer brengen. Dit was een regelrechte wanprestatie." Jeffrey Sarpong wilde wel reageren op de woorden van zijn trainer. "Dat heeft hij net in de kleedkamer ook verteld. We hebben dit niet met opzet gedaan. Ik vond het zelf niet eens liggen aan het verliezen van persoonlijke duels. We hebben vandaag gewoon niet gevoetbald. Het spel was daardoor heel slordig, waardoor we heel veel balverlies leden."
Over twee weken staat Sarpong voor een moeilijk duel. Dan speelt NEC op de laatste speeldag thuis tegen Ajax, uitgerekend de club waar de middenvelder onder contract staat. De huurling is duidelijk. "Ik voetbal altijd om te winnen. Eerder dit seizoen heb ik met NEC al in de ArenA gespeeld om de beker. Toen heb ik ook honderd procent gegeven en mijn best gedaan. We waren zelfs bijna een ronde verder."
Bron: Elf Voetbal