Een half uurtje na NEC-PSV is Wiljan Vloet een tevreden man. Op zijn dooie gemakje schenkt hij de inhoud van een blikje pils over in een comfortabeler glas en wrijft eens over zijn neus. “Een lekkere voetbalmiddag”, zegt hij zichtbaar opgetogen. “Natuurlijk kan ook die 1-3 nog vallen in de laatste minuten maar gelukkig viel de goal voor ons.”
Vloet is met name tevreden over het herstel dat zijn ploeg zondag toonde na het debacle in Den Haag van een week eerder. “Het is prettig dat ze het kennelijk oppakken als de coach iets zegt. We hebben vandaag soms iets teveel risico genomen maar uiteindelijk pakte het goed uit. We hebben er met name in de laatste fase van de wedstrijd alles aan gedaan: aanvallend gewisseld, alles of niks gespeeld.”
Onder de indruk was Vloet vooral van het doelpunt van Leroy George. “Een prachtig afstandschot. Misschien dat hij bij die kans vóór het doelpunt inhield, ofzo”, refereert hij glimlachend aan de bal die George iets eerder knullig liet lopen in een 1-tegen-1-situatie met PSV-Isaksson. “Hield-ie daar even in voor dat latere schot. Wereldgoal.”
Al met al kan Vloet verheugd zijn over het resultaat. “Hier gaan we van genieten.”