"Als je naar het scoreverloop in de eerste helft keek, dan had je het idee naar een jeugdwedstrijd te kijken”, zo legt Wiljan Vloet zijn gevoel tijdens de eerste 45 minuten van de wedstrijd tegen FC Twente uit. “Het was echt een krankzinnige wedstrijd, die alle kanten op had kunnen gaan. In de eerste helft ging er heel veel fout, maar dat werd gecompenseerd door heel veel inzet. Daarvoor moet ik mijn team echt een compliment geven.”
Uiteraard had ook Vloet gezien dat FC Twente de bal vaak kon laten rondgaan in die eerste helft: “Maar dat is natuurlijk ook hun kwaliteit. Ze tikken makkelijk en daardoor lijkt het dat wij wat lamlendiger speelden. Dat is niet het geval. Je komt op zo’n moment overal net een stapje te laat, waardoor het inderdaad zo kan lijken, maar als je alleen al ziet hoe we ons terugknokten dan weet je al genoeg.” Het plan voor de tweede helft was dat Björn Vleminckx vroeg druk zou zetten op de Enschedese defensie, zodat FC Twente de lange bal moest gaan hanteren. Op het middenveld zouden vervolgens de duels gewonnen moeten gaan worden. 
“Als je dan tegen een rode kaart aanloopt – omdat de bal in de buurt was vind ik het moeilijk te beoordelen of het inderdaad terecht was – dan is het natuurlijk snel afgelopen met dat druk zetten. Je weet dat je het dan moeilijk gaat krijgen, maar het team heeft me vanaf dat moment alleen nog maar meer verrast. Ze bleven knokken en lieten perfect zien dat ze toch op de been konden blijven. Zelfs met tien man wisten we nog wat kansen te creëren en over de spirit ben ik dan ook erg tevreden.” 
Vloet ziet dat zijn ploeg de laatste weken veel vooruitgang heeft geboekt: “In drie moeilijke wedstrijden hebben we acht doelpunten gemaakt, dat is natuurlijk al erg knap. Het is wel zaak dat die negen tegendoelpunten er wat minder gaan worden, want dan kunnen we ook eens drie punten bijschrijven.” Ondanks de zure nederlaag overheerst bij Vloet toch een positief gevoel: “Het is hartverwarmend om te zien hoe de spelers geknokt hebben. Ook als je ziet waar we vandaan komen en wat de spelers die seizoen al over zich heen hebben gekregen – daar is echt een goede mentaliteit voor nodig. Wat dat betreft hebben ze vandaag reclame voor zichzelf gemaakt, maar eigenlijk ook wel voor het voetbal in het algemeen.”
Bron: NEC-Nijmegen.nl