Na de pijnlijke bekeruitschakeling hoopt Wiljan Vloet dat NEC in staat is de knop snel om te zetten en zich te richten op de competitie. De Nijmeegse club, die na zes speelronden de twaalfde plaats in de Eredivisie inneemt, krijgt Feyenoord zondag op bezoek in De Goffert. “Feyenoord heeft ook een tik gehad, maar tegen Roda JC is nog een verschil met tegen FC Dordrecht. Dat had ons echt nooit mogen overkomen”, laat Vloet in zijn vooruitblik weten.
“En dus zijn wij gebrand op eerherstel”, vervolgt de coach. Vorig seizoen ontmoetten NEC en Feyenoord elkaar pas na de winterstop in Nijmegen. Dat duel eindigde destijds in 0-0; op de openingsdag had NEC de uitwedstrijd in Rotterdam al met 2-0 verloren. Een seizoen eerder won de Gelderse formatie nog wel thuis van Feyenoord, toen Milano Koenders in de negentigste minuut 1-0 maakte.
Voor nu hoopt Vloet van harte dat zijn selectie het bekerechec kan laten voor wat het is. “Het is niet makkelijk, want we hebben nauwelijks tijd om de knop om te zetten. Maar dat moet dus wel.” Door diverse blessures binnen de groep kan zijn team vrijwel nooit met dezelfde elf namen spelen. “Ook nu weer niet door de blessure van Thomas Chatelle. Die noodgedwongen wisselingen zijn slecht voor de gevoelstemperatuur”, erkent de coach.
Bron: www.voetbalzone.nl