NEC boekte zaterdagavond haar tweede uitzege van het seizoen. De mannen van trainer Wiljan Vloet wonnen met 1-4 bij De Graafschap, dat dit seizoen pas voor de tweede keer verloor op De Vijverberg. Met drie doelpunten was aanvaller Björn Vleminckx uiteraard de gevierde man in Doetinchem. In de slotfase kreeg de Belg van zijn coach Wiljan Vloet een dikverdiende publiekswissel.
Vloet roemde na afloop Vleminckx. “Hij krijgt veel kritiek, maar heeft nu elf keer gescoord”, vertelde de coach aan Omroep Gelderland. “Daar kan ik als trainer alleen maar heel tevreden over zijn. Wat willen we nou nog meer.” Met name de 1-4 kon Vloet wel bekoren. “Een echte wereldgoal”, vond hij. “Half uit de draai en dan met zijn rechtervoet in de kruising schieten.”
De coach van de Nijmegenaren was realistisch over de eerste helft. “We zijn niet goed begonnen en hebben het moeilijk gehad met hun positiewisselingen en ook ballen die er door het opportunische spel steeds tussenvielen”, vervolgde Vloet. “Maar na de 0-1 is het goed gegaan en hebben we ook geen problemen meer gekend. De overwinning was terecht. We hadden meer kansen dan De Graafschap.”
Bron: Voetbalzone