Wiljan Vloet is erg te spreken over het spel van zijn ploeg tegen Feyenoord. Dat het spel zoveel beter was vergeleken met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Dordrecht, wijdt de trainer vooral aan zijn jonge selectie. “Het heeft veel met ervaring te maken.”
De trainer vond dat NEC erg fris aan de wedstrijd begon. Een reden waarom nu wel en donderdag niet, heeft hij niet. “Als ik wist waardoor dat nu wel gebeurde, hadden we ook van Dordrecht gewonnen. Maar het heeft een beetje met een jonge ploeg te maken. Je zag dat ook in onze tweede helft, toen begonnen we ook weer heel matig. Dat heeft met het tempo te maken en de manier van spelen. Dan hebben de jongens de neiging om net een ander tempo te spelen dan de wedstrijd nodig heeft. Dat was bij Dordrecht zo na de 1-0, en nu weer. Dat heeft met ervaring te maken.”
“We nemen die ervaring weer mee naar de volgende wedstrijd. Het is een leerproces. Het is een jong elftal en we hebben een smalle selectie. Als we twee vleugelspelers missen, moet we al anders gaan voetballen. Het is een kwestie van veel ervaring op laten doen, heel veel praten, de film terug zien en dan moet dat langzaam beter worden.”
Lasse Schöne was zondag de uitblinker op het veld, maar ook Erton Fejzullahu speelde erg vrij rond Björn Vleminckx. “Dat werkte erg goed en de tegenstander was verrast.” Of hij met dezelfde elf begint tegen NAC Breda? “Ik ben nu geneigd zijn ja te zeggen, maar we moeten toch even wachten tot volgende week. Sommige jongens zitten heel dicht bij elkaar.”