Björn Vleminckx probeerde zondagmiddag tegen AZ weer het doel te vinden, maar de spits was te weinig in het zestienmetergebied te vinden om echt gevaar te stichten. Als hij een keer een mogelijkheid kreeg voor een kopbal, waren deze een redelijk makkelijke prooi voor Sergio Romero. “Ik kon ook te weinig kracht achter mijn kopballen zetten.”
“Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was niet goed en de tweede helft was ook niet goed, maar hebben we wel honderd procent inzet getoond. Als je die inzet koppelt met voetbal, dan kan je verder komen, maar vandaag lukte het gewoon niet,” geeft de Belg aan.
Vooral de druk van AZ zorgde voor onrust in de Nijmeegse ploeg. “AZ zette zeer vroeg druk, waardoor wij de vrije man niet konden vinden. Lasse Schöne kwam daardoor te weinig in het stuk voor en hij is toch de man die de opening moet zoeken. Maar wij hadden daarvoor een oplossing moeten vinden en dat is helaas niet gelukt. Dat hebben we aan onszelf te danken.”
De spits gooide een paar keer uit onbegrip en frustratie zijn handen in de lucht. “Er kwam een hoop frustratie bij kijken. Ook omdat de tweede bal steeds niet voor ons was. We stonden misschien ook niet goed, maar het tikkeltje geluk hebben we ook niet gehad. We moeten gewoon rustig blijven werken en niet te gefrustreerd raken. Maar ik denk dat het overduidelijk is dat het beter moet.”