Björn Vleminckx was zondag even terug bij NEC. De club opende voorafgaand aan het duel met Roda JC de vernieuwde brasserie en de Belg werd uitgenodigd. Tegen de Limburgers speelde hij zijn laatste thuiswedstrijd voor NEC waarin hij vier keer scoorde. “Ik ben heel blij om weer terug te zijn. Dit is gewoon thuiskomen”, zei Vleminckx tegen NEC TV.

Vleminckx wordt nog altijd herkend in en rondom De Goffert. “Ik heb een kop om niet snel te vergeten. De mensen herkennen me wel. Ik heb hier twee leuke jaren gehad en ik ben een man van het volk. Waar ik het meest door herinnerd wordt? De biertjes na de wedstrijd, denk ik.”

De interactie met de fans vond Vleminckx altijd leuk bij NEC. “Ik ben iemand van het volk. Na de wedstrijd een biertje drinken met de supporters. Dat was bij NEC en nu in België ook weer. Dan houden supporters van je. Zo ben ik, ik zal mezelf nooit veranderen.”

Mocht NEC aanvallende versterking willen hebben, kunnen ze altijd bij Vleminckx aankloppen. “Ik denk het wel, ja. Ze mogen me altijd bellen. Ik zit nu goed waar ik zit, maar als NEC een aanbieding doet, is het altijd leuk om terug te komen. Ik ben nog niet versleten.”

Vleminckx speelt sinds dit seizoen bij Royal FC Antwerp op het Belgische tweede niveau. Hij kampt met een knieblessure, maar hoopt snel weer hersteld te zijn. Vleminckx staat nog tot medio 2018 onder contract bij Antwerp.

Foto: Rob Koppers