NEC heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan de zegereeks van Roda JC. De Limburgers wonnen de laatste drie competitiewedstrijden, maar moesten nu genoegen nemen met een punt tegen NEC: 1-1. Nadat Arnaud Sutchuin de thuisploeg op het juiste spoor had gebracht, kon Roda niet doordrukken en liep het uiteindelijk tegen een domper aan. Bjorn Vleminckx, afgelopen weekend al de held met drie treffers, bezorgde NEC een punt.
Op die remise viel weinig aan te merken, want NEC en Roda maakten beiden geen aanspraak op meer. Vooral in de eerste helft speelden de twee ploegen erg matig en van kansen was dan ook nauwelijks sprake. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de score voor rust niet in beweging kwam, maar kort na de thee kwam daar verandering in. Met zijn vierde treffer van het seizoen opende Sutchuin namens Roda de score.

De middenvelder kon profiteren van matig verdedigingswerk bij NEC. Een half weggewerkte voorzet van de opgestoomde Pa Modou Kah kon door Sutchuin worden onderschept, waarna het talent de bal bekeken langs Jasper Cillessen werkte. NEC moest op zoek naar een antwoord en zag dat Roda slordig werd in het balbezit. De bezoekers konden daardoor groeien in de wedstrijd en de gelijkmaker van Vleminckx kwam niet als een verrassing.
De Belg was twintig minuten voor tijd scherp bij een inzet van Bas Sibum. Het schot van de middenvelder mislukte, maar bracht Vleminckx wel in staat om van dichtbij de gelijkmaker binnen te prikken. De aanvaller kopte in de slotfase ook nog bijna in eigen doel bij een vrije trap van Boldizsar Bodor, maar kwam met de schrik vrij, waardoor Roda en NEC in evenwicht uit elkaar gingen. Roda staat nu gedeeld tweede; NEC negende.
Bron: Voetbalzone