Björn Vleminckx is dermate op dreef bij NEC, dat hij overspoeld wordt met media-aandacht. De 24-jarige spits kwam een jaar geleden voor veel geld over van KV Mechelen, maar slaat pas dit seizoen echt aan het scoren. Na dertien wedstrijden staan er elf goals achter zijn naam. Dat heeft ook zijn keerzijde; volgens Omroep Gelderland neemt de Belg een radiostilte in acht.
“Björn is de laatste dagen overspoeld met verzoeken voor interviews van Nederlandse en Belgische media. Daarom heeft hij ons gevraagd om geen interviews te hoeven geven”, aldus NEC-trainer Wiljan Vloet. Tegen Willem II, FC Groningen en De Graafschap verzorgde Vleminckx telkens drie doelpunten in één wedstrijd, hetgeen de nodige aandacht heeft ontlokt.
Ondanks de vele aanvragen voor vraaggesprekken met Vleminckx is Vloet wel in zijn nopjes met de trefzekere Belg. “Dat komt niet alle dagen voor. Voor Björn is het fantastisch, na die vaak onredelijke kritiek. En ik zit als trainer ook wat rustiger op de bank nu hij zo makkelijk scoort.”
 Bron: Voetbalzone.nl