Björn Vleminckx is dit seizoen tot op heden de grote blikvanger bij NEC en is zelfs topscorer van de Eredivisie, terwijl hij ‘slechts’ in dienst is bij de nummer elf van de Nederlandse competitie. De prestaties van de Belg zijn ook bij onze zuiderburen niet onopgemerkt gebleven; Club Brugge heeft zes miljoen euro gereserveerd voor twee versterkingen en daar moet Vleminckx er één van zijn.
De Gelderlander meldt dat de goalgetter kandidaat nummer één is om in de winterstop naar Brugge te komen, maar de Belgische spits ligt zelf niet wakker van de belangstelling uit zijn vaderland. ”Zolang niemand zich bij NEC meldt, zijn het voor mij geruchten. Ik kan er niets mee”, laat Vleminckx zich het hoofd niet op hol brengen. Ook van vermeende interesse vanuit Engeland heeft Vleminckx nog niets gehoord.
”Ik ga er ook helemaal niet over nadenken”, vervolgt de Belg. ”Ik heb van Carlos (Aalbers, technisch directeur van NEC, red.) niets gehoord. Dus speelt er voor mij niks. Als er interesse is, moet die club er eerst maar eens met NEC uitkomen. Ik wil helemaal niet aansturen op een vertrek. Ik ben op mijn plek bij NEC. Niet alleen nu het goed gaat. Ook toen het minder ging, heb ik altijd van iedereen het vertrouwen gekregen”, aldus Vleminckx.
Bron: Voetbalzone