Nadat Björn Vleminckx in de openingsfase van het nieuwe seizoen veelvuldig scoorde voor NEC, stokte zijn doelpuntenproductie daarna een aantal wedstrijden. In de afgelopen twee duels was de Belgische voorhoedespeler echter uitstekend op dreef en liet hij vier treffers noteren. Spitsentrainer Patrick Kluivert speelt volgens de NEC-aanvaller zeker een rol in zijn opleving, vertelt hij aan Sporza.
“Hij heeft zeker een aandeel in mijn goede vorm. Hij is veel met mij bezig en ik kreeg veel goede tips van hem”, zegt Vleminckx. “Dat ik nu zo makkelijk scoor, geeft hem ook veel voldoening. Als ik mijn doelpuntje heb meegepikt, komt hij na de wedstrijd met een grote smile naar me toe. Hij is helemaal geen dikkenek”, heeft de Belgisch international inmiddels ondervonden.
Vleminckx verdubbelde zijn totale aantal competitietreffers in vier dagen en staat nu op acht. “Ik word ouder en beter”, geeft de Belg als andere verklaring voor zijn goede prestaties. “Ik heb nog nooit zo vlot gescoord als nu. Ik wist dat vorig seizoen een overgangsjaar was, maar intussen heb ik veel bijgeleerd. Dat is ook de reden waarom ik naar Nederland ben vertrokken”, aldus de NEC’er.

Bron: www.voetbalzone.nl