Björn Vleminckx hoeft in zijn jacht op de topscorerstitel in de Eredivisie geen wedstrijden te missen. De aanvaller van NEC raakte zondag in het duel met Ajax Siem de Jong in het gelaat en scheidsrechter Bas Nijhuis zei na afloop dat hij, na het zien van de beelden, moest concluderen dat een rode kaart op zijn plaats was geweest. Vleminckx wordt echter niet vervolgd.
De aanklager betaald voetbal laat de Belgische aanvaller met rust. ”De situatie met betrekking tot de elleboog van Vleminckx op De Jong is beoordeeld door de scheidsrechter. Nijhuis heeft richting de aanklager betaald voetbal verklaard het luchtduel inclusief de arm van Vleminckx gezien te hebben. Nijhuis zag in de armbeweging van de NEC-spits echter geen elleboog, en dus geen overtreding”, zei een woordvoerster van de KNVB tegen De Telegraaf.
Gek genoeg had de leidsman zelf echter en andere lezing. “Ik ben door de aanklager gebeld en zij vroeg of ik echt niks had gezien, omdat op de tv-beelden is waar te nemen dat ik richting de situatie kijk”, legde Nijhuis uit. “Ik heb haar verteld dat ik het luchtduel heb waargenomen, maar de actie (in dit geval de elleboogstoot) in de actie niet.” Vleminckx staat op negentien doelpunten in de Eredivisie; één meer dan Dmitiri Bulykin van ADO Den Haag.
Bron: Voetbalzone