Bas Sibum was niet tevreden met de prestatie die NEC leverde in de Gelderse derby tegen Vitesse. De wedstrijd in Nijmegen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, en de middenvelder van de thuisploeg kon er goed inkomen dat de aanwezige toeschouwers niet bepaald genoten hadden. “Qua voetbal was het geen beste wedstrijd”, zei hij meteen na afloop.
Toch besefte hij dat NEC niet mocht klagen met het ene puntje. “Voor ons zat er vanmiddag niet meer in. Wij waren voetballend niet bij machte om het Vitesse moeilijk te maken en dus moet je dan maar gelijkspel over de streep trekken”, zo tekende Omroep Gelderland op uit de mond van de breker op het middenveld.
Spits Bjorn Vleminckx beleefde de burenruzie ietsje anders. “Alle aspecten van een derby waren aanwezig. Er was spanning, duelkracht en de sfeer was oké. Zeker door de supporters die dan ook een pluim verdienen. In een derby is de vorm van de dag bepalend, niet de vorm van de afgelopen weken. Het kon alle kanten uit en dus is 0-0 wel terecht.”
De Belg liet meteen weten vooralsnog weinig fiducie te hebben in een opmars van de rivaal uit Arnhem. “Ik was zeker niet onder de indruk van Vitesse, al hebben ze geen slechte ploeg. Cillessen heeft ons ook met goede reddingen op de been gehouden.”
Bron: Voetbalzone.nl