Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft voor de Gelderse derby van aankomende zondag, de keuze gemaakt om een extra rustdag in te plannen voor zijn ploeg. De Arnhemmers verzekerden zich donderdag van de volgende ronde van de Conference League door te winnen van Rapid Wien.

Vitesse mist tegen NEC Riechedly Bazoer, Adrian Grbic en Maximillian Wittek. Aanvaller Lois Openda is juist weer terug in de selectie. “NEC is weer een nieuwe topwedstrijd voor Vitesse”, aldus Letsch tegenover de Gelderlander. “We hebben eerder dit seizoen met 1-0 gewonnen in Nijmegen. Dat was een geweldig resultaat. Dat hopen we in GelreDome te gaan herhalen.”

Na de overwinning tegen Rapid Wien was er een hoop vermoeidheid bij de Arnhemmers. “We waren pas tegen middernacht klaar. Ik heb niet eens geslapen, want ik zat vol adrenaline. Die rustdag hebben we dus echt nodig. Maar met één echte trainingsdag staan we er weer. Dat moet, want de derby is erg belangrijk.” Vitesse heeft de afgelopen weken niet de beste resultaten behaald. Er liggen dus zeker kansen voor NEC.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Oroz, Doekhi, Rasmussen; Dasa, Bero, Domgjoni, Tronstad, Manhoef; Frederiksen, Openda.

Foto: Rob Koppers