Pieter de Jongh denkt dat NEC een goede kans maakt om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. De trainer uit Asperen ging onlangs viral vanwege zijn reactie op een wedstrijd in Zimbabwe die hij in nogal gebrekkig Engels gaf. Hij volgt het Nederlandse voetbal nog altijd.

De Jongh schat de kansen voor De Graafschap na de dreun in de laatste speelronde in op fifty-fifty. De Doetinchemmers treffen Roda JC. “In Almere hebben ze een beetje hetzelfde meegemaakt als bij De Graafschap. Ze hebben een heel seizoen lang hun best gedaan om te promoveren en ze hebben een leuk team, dat graag wil voetballen. Maar ja, als je dan in de laatste ronde thuis gelijkspeelt tegen Jong PSV…”, zegt De Jongh tegen Omroep Gelderland.

De opvallende trainer dicht NEC meer kansen toe. “Bij NEC daarentegen zit helemaal geen druk. Alles wat ze nu nog bereiken is meegenomen. Dat is gunstig. Het zou me echt niets verbazen als ze het redden en Almere City uitschakelen. Ja, Almere City heeft de betere voetballers, maar NEC is als collectief beter, hoor.”

Mocht je Pieter de Jongh nog niet kennen, bekijk dan hier zijn veelbesproken reactie na een wedstrijd van zijn team, FC Platinum.