Pieter de Jongh heeft er alle vertrouwen in dat NEC de finale van de play-offs haalt. De trainer uit Asperen werd bekend vanwege een interview in steenkolenengels dat hij gaf in Zimbabwe. Vorige week voorspelde hij al dat NEC een goede kans maakte tegen Almere City en nu denkt hij dat de Nijmeegse ploeg Roda JC gaat uitschakelen.

“Kijk, bij NEC voetballen ze eigenlijk nog zonder druk”, zei De Jongh tegen Omroep Gelderland. “Ze konden vrijuit voetballen tegen Almere. Terwijl die in principe gewoon een betere selectie hebben. Tegen Roda is het van te voren meer een 50/50 wedstrijd, maar persoonlijk denk ik dat NEC de finale haalt. Ze spelen met publiek, er is geen druk, het is één wedstrijd en ze zitten in een flow.”

De Jongh zag ook al aankomen dat Roda JC De Graafschap zou uitschakelen. “Ik zei van te voren al over De Graafschap; de kans is heel groot dat het niks wordt. En met alle respect, maar ze hebben tegen Roda gewoon veel te aanvallend gespeeld. Drie goals tegen in een knock-outwedstrijd, kan gewoon niet.”

Mocht NEC de finale halen, dan denkt De Jongh dat FC Emmen de tegenstander wordt. “Ik denk dat Emmen die finale makkelijk haalt en normaal gesproken ben je als NEC op dat kunstgras in Emmen dan kansloos tegen die ploeg, maar het is nu maar één wedstrijd hé, het kan zomaar gebeuren!”