Normaal gesproken is Bart van Rooij de vaste rechtsback van NEC, maar door een blessure moest hij het duel met RKC (3-0) aan zich voorbij laten gaan. Nieuwkomer Brayann Pereira was zijn vervanger in de basisopstelling van trainer Rogier Meijer en deed het volgens velen niet onverdienstelijk. Analist Marciano Vink heeft echter zijn twijfels over de 20-jarige rechtsback.

In het programma ‘Dit was het Weekend’ van ESPN vroeg Milan van Dongen aan Vink of Pereira hem een beetje kon bekoren. “Ja en nee”, begint Vink. “Je hebt Sontje Hansen met een fantastische actie. Dan heb je altijd in je hoofd: laat ik dit niet verpesten. Pereira komt dan goed op en krijgt een redelijk vrije bal, die je met binnenkant voet voor kan geven. Dat gebeurde ook, maar niet op de goede manier.”

Toch begrijpt Vink wel waarom NEC de rechtsback gehaald heeft. Tegen RKC zag de analist duidelijk ook zijn kwaliteiten. “De kracht, energiek en de drang om naar voren te gaan. Alleen het voetballende gedeelte is wel belangrijk. Een simpel abc-balletje naar Koki Ogawa lukte niet. Dat soort ballen kun je blindelings geven. Als je dat niet ziet begin ik een beetje te twijfelen over zijn voetballende kwaliteiten. Dat kan je wel ontwikkelen hier in Nederland.”

Foto: Orange Pictures