Na de contractverlenging van Marco van Duin heeft NEC voor komend seizoen in ieder geval één keeper vastliggen, maar zeker is dat er nog meer doelmannen bij moeten komen. Wij maakten een lijstje met vijf opties voor onder de lat.

Sonny Stevens
Go Ahead Eagles beleefde een rampseizoen in de Jupiler League, maar doelman Sonny Stevens (foto) maakte wel een aardige indruk bij de degradant uit Deventer. In het spelersklassement van Voetbal International eindigde Stevens op plek acht met gemiddeld een 6,49. Arnaut Groeneveld (plek twee, 6,66) en Ferdi Kadioglu (plek vijf, 6,53) stonden namens NEC in de top tien. Stevens is transfervrij en verlaat Go Ahead, maar de laatste weken is het stil rondom hem. Enkele clubs in de Eredivisie zoeken nog een keeper, dus welicht wil hij wachten. Bij NEC is hij waarschijnlijk wel zeker van een basisplek.

Wouter van der Steen
Na twee seizoenen als reservedoelman bij SC Heerenveen gaat Wouter van der Steen voor een nieuwe uitdaging. De 28-jarige keeper moest wel een paar keer opdraven toen zijn collega’s kampten met blessures, maar in principe was hij de vaste bankzitter. Daarvoor keepte Van der Steen voor Helmond Sport, waar hij meer dan 150 duels keepte. Genoeg ervaring in de Jupiler League dus. En hij is transfervrij, wat voor NEC ook prettig is. Een nadeel is dat hij ook op het lijstje van Eredivisionist NAC Breda zou staan.

Kevin Kunz
Aangezien NEC zegt ook te scouten in Duitsland is Kevin Kunz wellicht een optie als keeper. Deze 26-jarige doelman vertrekt na drie jaar bij Chemnitzer FC, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de 3. Liga. Kunz heeft 117 duels op het derde niveau van Duitsland in de benen. Dat hij dit seizoen degradeerde spreekt echter niet in zijn voordeel.

Norbert Alblas
Na zeven jaar bij Ajax gaat Norbert Alblas komend seizoen voor een nieuw avontuur. Omdat hij bij Ajax te weinig perspectief zag, zoekt hij transfervrij een nieuwe club. Alblas was al een tijd derde keeper bij de Amsterdamse club en speelde regelmatig mee bij Jong Ajax. Aangezien er bij de beloften nog drie of vier keepers waren die speelminuten wilden, keepte Alblas zeker niet iedere week. De 23-jarige Alblas keepte in totaal 43 duels in de Jupiler League.

Stefan van der Lei
Deze doelman zal graag van het stempel van eeuwige reservedoelman af willen komen, want ook afgelopen seizoen bij Willem II zat Stefan van der Lei op de bank. De enige officiële duels die Van der Lei heeft gespeeld waren in de derde divisie bij FC Groningen. Wellicht dat hij voor NEC wel een optie is als concurrent voor de eerste doelman.

Foto: FC Twente TV