Op 3 juli begint voor NEC al de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er is veel onduidelijkheid over de selectie en ook een trainer is nog niet gevonden. De nieuwe technisch directeur Remco Oversier zal zelf vast druk bezig zijn, maar wij hebben alvast een lijstje met vijf namen opgesteld. Geef hieronder aan wie jouw favoriet is!

Jack de Gier
In de ogen van veel fans is Jack de Gier de topkandidaat om NEC terug naar de Eredivisie te leiden. De oud-spits verliet de Nijmeegse club in januari 2016 om als hoofdtrainer bij Almere City aan de slag te gaan. Daar werd hij twee seizoenen op rij achtste, een uitstekende eindklassering voor een club als Almere. Twee probleempjes: de vraag is of De Gier wel zin heeft om zijn comfortabele verblijf bij Almere te beëindigen. Daarnaast verlengde De Gier zijn contract in februari zijn contract met een jaar.

Hans de Koning
Als iemand weet hoe de Jupiler League in elkaar zit, is het Hans de Koning. Hij trainde – overdreven gezegd – vrijwel iedere club op het tweede niveau van Nederland. Afgelopen seizoen werd hij ontslagen bij Go Ahead Eagles en opgevolgd door Robert Maaskant, maar de Deventenaren degradeerden alsnog. Daarvoor was De Koning trainer bij FC Volendam, Helmond Sport, AGOVV, FC Oss, FC Dordrecht en Fortuna Sittard. Een man met ervaring dus. En hij ziet het zelf ook zitten om bij NEC aan de slag te gaan. 1+1=2?

Foto: Omroep Flevoland, FOX Sports