De afgelopen weken ging NEC tevergeefs op zoek naar een nieuwe linksback. Filippijn Iain Ramsay kon geen indruk maken tijdens zijn proefperiode en Spanjaard Xavi Quintilla keerde terug naar Barcelona. Om Danny Hoekman een handje te helpen heeft ForzaNEC een lijst opgesteld van mogelijke aankopen:


Marvin Peersman (Cambuur Leeuwarden):
De 25-jarige Marvin Peersman degradeerde afgelopen jaar met Cambuur Leeuwarden naar de Jupiler League. De Belg beschikt echter over een goede dribbel en durft de duels in te gaan. Enig nadeel is dat hij nog één jaar onder contract staat in het Hoge Noorden en er dus voor hem een bedrag op tafel moet worden gelegd.

Giliano Wijnaldum (zonder club):
De 23-jarige Rotterdammer zit na zijn vertrek bij VfL Bochum zonder team. Het broertje van Georginio Wijnaldum komt uit de jeugd van Sparta Rotterdam en is een fysiek sterke back. De vraag is echter of NEC aan zijn salariseisen kan voldoen.

Donny Gorter (zonder club):
De oud-speler van Aalborg BK, AZ en NAC Breda heeft de nodige ervaring die NEC nodig heeft. De 28-jarige verdediger, die geboren is in Zwitserland, besloot na afgelopen jaar zelf Breda te verlaten en zoek te gaan naar een nieuwe club. Gorter heeft aangegeven graag in de Eredivisie te spelen.

Jeroen Tesselaar (zonder club):
De 27-jarige Tesselaar heeft al een heel voetballeven achter de rug. De verdediger uit het Noord-Hollandse Wognum speelde tussen 2012 en 2014 in Schotland bij St. Mirren en Kilmarnock. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor De Graafschap.

Rochdi Achenteh (zonder club):
De Eindhovenaar Achenteh is een ander voorbeeld van een ervaren back. Afgelopen half jaar kwam de 28-jarige linksback tot zeventien optredens voor Willem II waarin hij vier assists gaf. De Brabander kwam tevens drie maal uit voor zijn geboorteland Marokko. Enig smetje is dat hij kort geleden nog uitkwam voor Vitesse.

Foto: Rob Koppers