Het lange wachten van Jay-Roy Grot is zaterdag eindelijk beloond. De twintigjarige aanvaller maakte tegen Sheffield Wednesday als invaller zijn eerste goal voor de Championship-club. Helaas voor Grot verloor zijn ploeg daarna alsnog: 1-2.

Grot kwam tegen Sheffield na 77 minuten in de ploeg voor Tom Pearce terwijl Leeds met 0-1 achter stond. Na 86 minuten werkte de Nederlander een voorzet van Pablo Hernandez in het doel en zorgde hij voor 1-1. In de extra tijd pakte Sheffield alsnog de drie punten.

Neemt niet weg dat het voor Grot een persoonlijke opsteker is. Het gaat dit seizoen niet goed met Leeds en na invalbeurten in het begin van het seizoen waarin Grot niet scoorde, raakte hij zijn plek kwijt. Hij moest zelfs een tijdje meedoen bij de beloften, maar met deze goal zal hij manager Paul Heckingbottom een signaal hebben gegeven.

"We hebben samen gewerkt aan enkele dingen, zoals hem vaker in scoringspositie brengen en hem ook vaker op de vleugel neer te zetten tijdens trainingen. Hij heeft laten zien dat hij dat kan. Het is mooi voor ons en voor hem dat hij die goal maakte", zei de manager bij de BBC.