NEC heeft een nieuwe smaakmaker binnen de selectie. Althans dat beweert Sam Planting van Voetbal International. In een uitgebreide analyse laat hij zijn blik los op Yvandro Borges Sanches.

De analist zet drie punten uiteen waarom de huurling kan uitgroeien tot een publiekslieveling. Rogier Meijer zei al dat de vleugelspeler vergelijkbaar is met Sontje Hansen en Elayis Tavsan. Planting is het in ieder geval eens dat de Luxemburger pijlsnel is. Dankzij zijn optredens in het nationale elftal van Luxemburg zijn er opvallend veel beelden van Borges Sanches. De negentienjarige linksbuiten is naast snel ook een behendige dribbelaar, aldus Planting.

Er is eigenlijk één echt kritiekpunt op het spel van Borges Sanches: zijn rendement. In negentien wedstrijden voor de beloften van Borussia Mönchengladbach scoorde hij slechts twee keer. Vier keer was hij de aangever. Toch vindt Planting dat NEC stunt met de komst van de Luxemburger. De enige reden volgens Planting dat NEC hem heeft kunnen halen, is dat Borges Sanches een blessurevol jaar achter de rug heeft. Ook heeft Mönchengladbach een matig jaar en kiest coach Gerardo Seoane vaker voor de vertrouwde namen. Er is weinig ruimte voor jeugdig talent.

Of Borges Sanches nou echt een schot in de roos zal zijn, moet nog blijken. Er zijn in het verleden voldoende voorbeelden geweest van huurspelers die met grote verwachtingen richting Nederland kwamen, maar uiteindelijk niet leverden. Ook het tegenovergestelde is natuurlijk waar. Het is afwachten in welk rijtje Borges Sanches zich gaat terugvinden.

Foto: NEC Nijmegen