Javier Vet was zondag matchwinner bij de wedstrijd Cambuur – NEC. De middenvelder viel na iets meer dan een uur in en besliste de wedstrijd met een geweldig afstandsschot van ongeveer vijfentwintig meter. Of Vet blij is hoeven we uiteraard niet te vragen.

“Dit was wel een lekker doelpunt”, begint Vet. “Een heel mooi moment en ik kon hem eigenlijk niet beter raken. Ik raakte hem ook niet vol en dat maakte hem ook wel mooi. Hij was meer op techniek dan ik had verwacht toen ik schoot.” In het moment duurde het even voordat de middenvelder besloot de trekker over te halen. “Meestal als je de bal zo krijgt, komt de verdediging wel omhoog lopen. Dat gebeurde helemaal niet, dus dat was apart. Toen ik dat zag gebeuren wist ik wel dat ik de ruimte had om te schieten.”

Moeilijk om te onderscheiden

In de uitwedstrijd tegen FC Twente, kwam Vet ook het veld in en maakte daarna de winnende. “Dit is redelijk vergelijkbaar. Het is een mooie bevestiging. Ik zeg niet dat ik ze altijd zo erin schiet, maar ik weet dat ik het wel kan”, grapt de matchwinner. “In de minuten die je krijgt is het vaak moeilijk om jezelf te laten zien en het moet ook goed vallen. Het is fijn als dat gebeurd.”

Vet is geen basisspeler bij NEC en dat is soms lastig. “Ik leg me er niet bij neer. Ik zal altijd blijven knokken en mijn inzet blijven tonen. Ik moet mezelf dan misschien verbaal meer laten horen, maar dat zit niet in mij. Daar moet je dan vrede mee hebben. Natuurlijk is het frustrerend om te zien dat je goede invalbeurten hebt, maar geen basisspeler wordt. Het is alleen niet anders. Als je ziet waar we staan als promovendus, kan ik niet zeggen dat iemand het bij het verkeerde eind heeft.”

Aflopend contract

Net zoals alle andere spelers met een aflopend contract, kreeg Vet ook een opzegbrief thuisgestuurd. “Die brief heb ik al vaker gekregen. Die hoort er gewoon bij. Ik heb nog niks van de club gehoord. Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet. Misschien dat deze goal nog iets helpt.” Vet wil nog niet teveel kwijt over zijn toekomst. “We zijn als team nog bezig om de play-offs te bereiken. Hoe ik zelf over mijn toekomst denk is even niet belangrijk, maar het is duidelijk dat je als voetballer altijd wedstrijden wil spelen.”

Foto: Orange Pictures