Voor Javier Vet waren het zijn eerste volle 90 minuten in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Helaas voor hem en zijn ploeg bleven ze steken op 1-1. “In principe zijn we niet tevreden.”

“Een punt is niet vervelend maar op het laatst hadden we het beter uit kunnen spelen, zeker met die rode kaart”, aldus Vet tegenover ForzaNEC. “Je geeft die goal natuurlijk ook heel makkelijk weg. Dat kan misschien een keer gebeuren maar verder was het ook niet heel denderend wat we voetballend op de mat leggen. Dan is het lekker als je hem nog steelt. Helaas lukt dat niet.”

Daar waar Schöne het opportunistische voetbal iets minder zag zitten met de Nijmeegse equipe, vond Vet dat niet. “Eigenlijk zie je pas dat wanneer Bart de bal een paar keer voorbrengt dat we enigszins gevaarlijk kunnen worden. Op een gegeven moment hadden we vier man voor het doel, dan kun je wat meer op de voorzet gaan spelen. We hadden toen wel wat opportunistischer kunnen gaan spelen. Die ruimte lag er. Van links ging dat wat moeilijker en van rechts lukte het dan wel een paar keer. Dan moet de bal ook goed vallen en dat gebeurt dan twee of drie keer net niet.”

Blessure

“Tegen FC Groningen voor de beker speelde ik wel lekker. Helaas ging ik toen door mijn enkel. Feyenoord moest ik toen dus missen. Ik wilde toen juist die goede lijn doortrekken. De blessure was in het begin vrij intens maar het ging gelukkig ook snel weer beter. Mijn eerste 90 minuten vandaag in de competitie, dat is voor mij persoonlijk toch wel lekker.”

In de beker was de middenvelder uit Amsterdam een van de betere aan Nijmeegse kant, vandaag was dat minder het geval. Vet verweet het aan zijn andere rol tegen PEC. “Ik hou er meer van als ik de dieplopende man kan zijn, niet de man die de bal door moet koppen. We hadden met Mattsson en Tavsan al veel diepte en we kunnen dan niet allemaal maar diep gaan lopen. Ik had meer in mijn kracht willen komen.”

Publiek

Een fijne welkomer voor beide ploegen was de rentree van het publiek in de stadions, al is het maar voor eenderde. “Met publiek erbij is altijd beter. Het mag natuurlijk nog wat meer zijn. Daar hebben we ook een goed statement voor gemaakt met z’n allen voor de wedstrijd denk ik. Laten we hopen dat het snel weer met volle bak kan, mits dat verstandig is natuurlijk. Dat is voor iedereen in het voetbal beter. Voor de mensen, de clubs en ook voor ons zou het in ieder geval heel mooi zijn”, sluit Vet af.

Foto: Orange Pictures