Javier Vet hielp NEC aan de overwinning door binnen een minuut na zijn invalbeurt te scoren tegen FC Twente (1-2). Na een persoonlijk mindere periode was hij belangrijk in Enschede.

Voor de middenvelder moet de overwinning extra speciaal voelen. ”Een mooie dag, een invalbeurt en zo snel scoren. Ik heb de seconden niet geteld, maar ik heb gehoord dat het er 59 waren net binnen een minuut. De bedoeling was dat we met wat meer energie druk vooruit gingen geven. Ik enige wat ik zag was dat de keeper niet helemaal lekker in zijn doel stond, dus de korte hoek lag wat open. Eigenlijk was het enige in mijn hoofd een doelpunt maken”, zegt Vet tegenover ForzaNEC.

Persoonlijk had Vet dit wel nodig. ”Dit was voor mij wel heel erg lekker. Het is natuurlijk toch een tegenvallend jaar. Met het team gaat het goed, maar ik maak veel minder minuten dan vorig jaar. Dus het is mooi om zo snel in zo’n invalbeurt te kunnen laten zien wat ik waard ben. Het is bij vlagen frusterend. Natuurlijk snap je dat er jongens gehaald worden en dat het goed gaat. Uiteindelijk kan ik ook niet zeggen dat de trainer niet gelijk heeft. Alleen iedereen wilt altijd spelen. Ik kan het alleen maar laten zien in de minuten die ik heb. Ik vind dat ik hoor te spelen, voor wie dat is aan de trainer. De trainer maakt nu andere keuzes.”

Als bankzitter moet je blijven hopen op een invalbeurt. ”Ik moet keihard mijn best blijven doen en op de training hetzelfde blijven geven. Dat is niet elke dag even gemakkelijk. Daar moet je een speciaal gevoel in jezelf loshalen. Als je speelt en alles goed gaat, gaat het vanzelf. Er zijn nu ook wel eens dagen op de club dat ik minder gelukkig ben. Dan moet je er toch staan. Ik heb vaker in deze situatie gezeten, bij De Graafschap het eerste half jaar. Daarna heb ik alles gespeeld. Als ze een goede start hebt als team dan zit er maar één ding op en dat is hard trainen. Ik heb steun aan mijn familie, vriendin dat is belangrijk. We gaan door een dit een mooie opsteker. Ik ben geen speler die aan de deur klopt van de trainer. Er wordt vaak gezegd dat is dat moet doen. Ik ben meer van het ‘niet lullen maar poetsen’, het had mijn leven wel een stuk gemakkelijker gemaakt als ik dat zou doen.”

Deze overwinning moet zeer welkom voelen voor NEC. ”Voor mijn gevoel heeft afgelopen week geen impact gemaakt op de spelers. Natuurlijk hoor je wel dingen. We zijn zelf ook in het stadion geweest op de derby-dag na de wedstrijd. Je bent onzeker over welk stadion of in welke vorm er gespeeld gaat worden. Het is een mooi, sportieve antwoord op de gebeurtenissen afgelopen week. We moeten de boel weer een beetje opbouwen en goede resultaten helpen daarbij. Het is alleen niet het enige wat daar de oplossing voor is”, sluit de middenvelder af.

Foto: Orange Pictures