Na het gelijke spel tegen Heracles (0-0) speelt NEC woensdagavond de achtste finale van de KNVB-Beker tegen FC Groningen. Trainer Rogier Meijer verwacht net als middenvelder Javier Vet een gelijkopgaande wedstrijd. In Groningen mogen de spelers met minder minuten, waaronder Vet, zichzelf vermoedelijk weer bewijzen van Meijer. De trainer blikt vooruit op de ontmoeting met FC Groningen, maar niet voordat hij kort terugblikt op afgelopen zaterdag.

“Ik kan leven met het resultaat tegen Heracles”, zo begint de oefenmeester. “Het is altijd afwachten hoe ploegen uit de winterstop komen, dus vandaar blij met het punt. We waren slordig aan de bal, maar hebben wel de nul weten te houden. Vandaar dat ik ook geen wissel heb ingebracht”, verklaart de trainer een veelgehoord kritiekpunt op sociale media afgelopen dagen. “Organisatorisch stonden we als team goed en gaven weinig kansen weg. Mattsson en Tavsan werden gedurende de wedstrijd steeds gevaarlijker, wat een aantal keer leidde tot veel dreiging. Ik zag geen reden om ze eraf te halen.”

Woensdagavond speelt NEC in Groningen voor een plek in de kwartfinales. “Ik ben blij weer aan de bak te mogen. We gaan zien wat ik er van kan maken. Hopelijk ben ik belangrijk voor het team.” Vet kwam in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen in de tweede helft binnen de lijnen. De Nijmegenaren wonnen eenvoudig met 3-0. “Ik vond ze niet heel sterk”, drukt Vet zich zacht uit. “Je weet nooit met wat voor een team ze woensdag komen. Ik denk dat we de vorige keer ook zelf erg sterk voor de dag kwamen. Hopelijk lukt dat morgen weer.”

Lees ook: Buijs kijkt stiekem al ronde verder: “Bij winst thuiswedstrijd en hopelijk met publiek”

Foto: Rob Koppers