Javier Vet sprak zaterdagavond van ‘een heerlijk debuut’ na de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven. De middenvelder tekende dinsdag een contract en begon vandaag meteen in de basis. "We hebben goed uitgevoerd wat we wilden en bleven 90 minuten lang op zoek naar goals." 

Het was de eerste wedstrijd voor de 27-jarige Vet sinds 8 maart. "Daarna heb ik geen (oefen)wedstrijd meer gespeeld. Op de trainingen ging het goed, maar een wedstrijd is toch altijd anders. Daarom heb ik mijn energie ook wel een beetje gespaard." Normaal is Vet dan ook meer in de vijandelijke zestien te vinden. "Al vroeg deze wedstrijd er niet echt om."

Vier trainingen waren deze week genoeg om een basisplek af te dwingen. "ik heb vanaf het begin echt heel veel waardering gevoeld. Dat had zomaar een verkooppraatje kunnen zijn, maar dat is het niet. Ik ben echt heel goed opgevangen door de groep, daar spreekt waardering uit."

"Ik weet wat ik kan en we hebben genoeg aanvallend ingestelde spelers. Als je Jordy Bruijn steeds ziet gaan, en dan ook nog de jongens op de vleugel, dan zijn dat al genoeg aanvallende impulsen. Dan is het ook goed om iemand te hebben die de tweede ballen eruit halen. Ik wilde mezelf ook niet over de kop lopen en na een half uur om een wissel moeten vragen." 

Nu breekt er een interlandperiode aan en kan Vet aan zijn fysieke gesteldheid werken. "Volgens mij spelen we een oefenwedstrijd, dus kan ik weer mooi wat minuten maken", zo besluit Vet. 

Foto: Rob Koppers