Javier Vet maakte vrijdag de 1-0 voor NEC tegen Go Ahead Eagles en daarmee zijn eerste goal voor de Nijmegenaren. ForzaNEC sprak na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd met de middenvelder.
 
NEC speelde een goede eerste helft, dat vond ook Vet: “We hadden een goed eerste half uur. We kwamen eigenlijk niet in de problemen en hadden veel de bal. Op het einde van de eerste helft konden we moeilijker druk zetten maar daar deed Go Ahead niet veel mee. In de rust bespreek je met elkaar hoe je dit beter gaat aanpakken. We komen snel op 2-0 en dan moeten we niet denken dat we hebben gewonnen. Zij gingen zoals verwacht meer pushen en dwongen ons om de langen bal te spelen.”
 
De middenvelder vond de tegengoal ook terecht: “Ze dwingen het gewoon af. We maakten het onszelf moeilijker dan dat nodig was. We hebben gestreden voor elke meter, maar dat constante druk zetten is lastig te verdedigen. Als we dan de bal hebben moeten we rustig blijven en niet zo snel de bal verliezen, daar moeten we stappen in maken.”
 
Vet maakte zijn eerste goal voor NEC, daar was hij vanzelfsprekend erg blij mee: “Ja dat is wel lekker. Helaas is het wel in een leeg stadion en niet met blije supporters. Ik had mijn eerste goal wel anders voorgesteld, maar goed het is niet anders.”
 
Volgende week speelt NEC tegen NAC. Vet heeft er veel zin in: “Dit is een goeie krachtmeting. Normaal speel je daar tegen een volle bak maar nu natuurlijk een leeg stadion, dat kan misschien meehelpen. We gaan het zien!”
 
Foto: Rob Koppers