Iván Márquez gaat zijn aflopende contract bij NEC niet verlengen, zo werd maandagmiddag duidelijk. De club en speler zijn er samen niet uitgekomen en daarmee komt er komende zomer een eind aan het tweejarige dienstverband van de Spanjaard. De verdediger, die eerder nog als publiekslieveling werd beschouwd, lijkt zijn kruit nu volledig verschoten te hebben bij de Nijmeegse achterban. Al zijn meningen verdeeld op social media.

“Ik hoorde volgens mij in december, bij de eerste aanbieding, al bedragen waarvan ik dacht: dat ga je echt niet doen”, zo vertelt Sander Janssen, NEC-watcher van Voetbal International in de Jarda Podcast. “Volgens mij heeft Carlos Aalbers vanmiddag gezegd dat hij eerst een aanbieding van twee jaar had gedaan en later een van drie seizoenen. Marquez vroeg daarbij salarissen van top Eredivisie. Waarschijnlijk ging het voor NEC-begrippen echt wel over aardige bedragen, maar zou hij geen topverdiener zijn geworden. Hij zou niet zoveel als Oussama Tannane, Jasper Cillessen of Lasse Schöne gaan verdienen. Moet je dat geven aan zo’n speler?”, vraagt Janssen zich hardop af.

Theater

“Iedereen weet dat dit soort jongens broodvoetballers zijn en dat is ook niet erg. Het is zijn goedrecht dat hij meer wil verdienen, dat doet menig werknemer bij zijn werkgever. Het probleem is dat er zo’n theater van gemaakt wordt. Daar gaat het de supporters om”, stelt Jeroen Rengers. Márquez kuste meermaals het logo van NEC en gaf ook héél vaak aan graag te willen blijven in Nijmegen. Desondanks scheiden de wegen van de club en de Spanjaard.

Lees ook: Márquez niet in actie tegen FC Emmen

“Als hij een gemiddeld Eredivisiesalaris verdient, kun je daar met een goed scoutingslijstje een waardige vervanger voor halen. Aalbers zal zo’n lijstje zeker hebben. Tuurlijk heeft hij bepaalde eigenschappen, die winnaarsmentaliteit die heel belangrijk is, maar het houdt een keer op”, vindt de voorzitter van de supportersvereniging.

Oude bekende

Over een vervanger zijn de heren het snel eens. Dat moet de terugkeer van een oude bekende worden in De Goffert, namelijk Bram Nuytinck. Wanneer zijn huidige werkgever Sampdoria degradeert, dan is hij transfervrij. De achterstand van Sampdoria op een veilige plaats is momenteel tien punten en handhaving zal dan ook een lastig verhaal worden.

Beluister hieronder de volledige aflevering van de Jarda Podcast!

Foto’s: Orange Pictures