Maandagavond vond er bij NEC een Supportersavond plaats. Een avond waarbij NEC openheid probeert te geven over allerlei zaken rond de club. 
Commercieel directeur Bart van Ingen zette zijn visie uiteen over het samen beter maken van de club. Iedereen is welkom, de deuren zijn geopend. Wel moet men dan samen de handen uit de mouwen steken. Voorbeelden van recente verbeteringen zijn het SV-plein, de nieuwe led-schermen in het stadion, een grotere fietsenstalling en gratis busvervoer naar wedstrijden. Nieuwe plannen zijn internet in het stadion (men is met Vodafone in gesprek over beter mobiel internet) en het belonen van trouwe fans (loyaliteit). Zondag zal een grote mobiele telecompartner worden gepresenteerd als rugsponsor. 
Het was niet alleen goed nieuws vanuit de directie. Ook dit seizoen maakt de club weer een verlies, zij het een aantal ton minder dan vorig jaar. Ook op commercieel gebied zullen waarschijnlijk minder inkomsten volgen. Het nieuwe beleid dat de (vrijwel vernieuwde) commerciële afdeling sinds dit seizoen uitvoert, kan ook pas in de komende jaren vertaald worden in resultaten. De financiële situatie rond de club en de rol van investeerders werd verder aangevuld door Ton van Gaalen, ad interim voorzitter van de Raad van Commissarissen. Van Gaalen benadrukte dat door het omzetten van de schuld van de club aan de investeerdersgroep in 20% aandelen, dit de club gered heeft in plaats van dat je kan spreken over een overname. Er werd kort ingegaan op het afscheid van Jacco Swart. Beide partijen zijn niet meer in overleg waardoor de zaak nu in handen ligt van juristen. 
Technisch directeur Carlos Aalbers sloot het formele gedeelte van de avond af. Onderwerp is de voortgang van het voetbal binnen de club, de prestaties en persoonlijke ontwikkeling van spelers. Iedereen mag trots zijn op de zevende plaats. NEC behoort ook tot de top van het werken met video-analyses en statistieken. Spelers krijgen na een wedstrijd persoonlijke videobeelden gemaild. Met ‘NEC Moneyball’ loopt de club voorop in het werken met statistieken. Een nieuw streven van de club is het verder ontwikkelen van een tweede team, een talentpool met spelers van 16 tot 20 jaar. Twee IJslandse spelers zijn reeds toegevoegd aan deze groep. Dit moet de komende jaren verder uitgebouwd worden zodat de club op termijn kan profiteren van jonge talenten. In deze situatie is geen plek voor Arno Arts, tussen de regels door kon opgevat worden dat de clubman kwaliteit te kort komt voor de nieuwe stap in het technisch jeugdbeleid. 
De Gelderlander journalist Danny van den Broek eindigde de avond met een interview van huurlingen Erik Falkenburg en Ruud Boymans. Het was een weinig boeiend onderonsje aan het eind van de avond, waar de spelers niet echt debet aan waren. Na toch al een lange avond werden de spelers ondervraagd over bijvoorbeeld de situatie bij AZ en hun persoonlijke leven. Conclusie: Boymans speelt nu graag darts en Falkenburg heeft geen verdere hobby’s, behalve het uitlaten van Boymans’ chihuahua.