NEC verloor zaterdagavond met 0-2 van PSV. De Nijmegenaren waren onmachtig in eigen huis en konden aanvallend maar weinig brengen. “Het is ook niet zo dat PSV ons helemaal weg speelde”, vertelt Marnick Vermijl naderhand tegenover ForzaNEC.nl.
“We zijn tegen een heel sterke tegenstander opgelopen vandaag. PSV is een team met veel kwaliteit. We konden geen vuist maken, terwijl we dat de afgelopen wedstrijden wel deden. Het is jammer dat we hier verliezen.”
NEC was slordig in de passing en creëerde daardoor maar weinig. “We waren overhaast. Na de 0-1 hadden we meer risico moeten nemen. In die fase was er minder druk op de bal. Maar na de 0-2 was het afgelopen, toen hadden we niks meer te zeggen.”
Als vleugelverdediger komt Vermijl veel mee naar voren, maar tegen een sterke tegenstander als PSV matigt hij daarin. “In de momenten dat ik naar voren ga moet ik goed timen. Ik kan niet bij elke aanval mee naar voren lopen tegen een ploeg als PSV. Ik moet het juiste moment kiezen.” De Belg moest Memphis Depay in toom houden. “Hij heeft veel kwaliteiten. Maar op het doelpunt na heeft hij weinig gecreëerd.”
In de komende weken treft NEC vooral concurrenten. “De komende wedstrijden zijn van groot belang voor ons. Dan treffen we veel concurrenten en daar moeten we van winnen”, besluit Vermijl.