Marnick Vermijl was tegen ADO Den Haag de opvallendste man aan de zijde van NEC. De rechtsback veroorzaakte twee penalty’s, aan allebei de kanten één en scoorde de tweede treffer van de Nijmegenaren. De Belg is erg tevreden.
Samen met Vermijl scoorde ook linksback Kevin Conboy en centrale verdediger Rens van Eijden.“Het is natuurlijk leuk dat wij ook eens kunnen scoren en belangrijk kunnen zijn. Gisteren ging het ook al goed met de verdedigers. Maar het is het belangrijkst dat wij de drie punten pakte en van de laatste plek afkwamen. Vandaag was de uitvoering misschien niet altijd even goed, maar natuurlijk was vandaag een opluchting."
NEC ging rusten met een 2-1 tussenstand. De boodschap in de kleedkamer is dan duidelijk. “Gewoon zo snel mogelijk de derde goal maken, want bij 2-1 kan er één stomme bal zijn en dan staat het weer 2-2. En dan begint het weer moeilijk te worden. Natuurlijk moesten we alert blijven, maar ik had wel het gevoel dat we er goed voor stonden.
Nu volgen er vier belangrijke wedstrijden voor NEC. “Nu krijgen we Utrecht voor de beker en dan Vitesse. Dat is natuurlijk niet een wedstrijd die we moeten winnen, maar de wedstrijden die daarna komen (NAC Breda en Go Ahead Eagles) zijn natuurlijk wel cruciaal. Als we die positief kunnen afsluiten, dan hebben we weer ruimte.”
“Maar Vitesse, dat is wel een wedstrijd waar de supporters naar uitkijken. Bij de spelers leeft het natuurlijk ook en we gaan ons uiterste best doen, zeker als we zien hoe veel mensen er op de laatste training zijn”, aldus Vermijl.