NOS-journalist en commentator Arno Vermeulen heeft zondag met stijgende verbazing de wedstrijd tussen NEC en Excelsior bekeken. De voorman van de NOS Voetbalpodcast bekeek de wedstrijd in zijn geheel, omdat hij grote verwachtingen van de Nijmegenaren had. Vermeulen kwam van een koude kermis thuis.

En dat steekt Vermeulen niet onder stoelen of banken. Hij wil in de Voetbalpodcast van maandagmiddag zijn ‘persoonlijke ontboezeming’ kwijt. “Ik word toch een partij moe van dit NEC”, zegt Vermeulen met een diepe zucht. “Ze werden uitgefloten na afloop en dat was volkomen terecht. Wat totaal onbegrijpelijk aan dit team is, is dat ze pas beginnen met voetballen als ze achter staan. En zodra het dan weer gelijk word, zie je ze alweer terugplooien. Ze doen dan helemaal niks. Er zit iets mentaal niet goed in dit elftal.”

Vermeulen had hele hoge verwachtingen van NEC voorafgaand aan het seizoen. Hij plaatste de ploeg van Rogier Meijer, net als Hans Kraaij Jr., op de zevende plek van de Eredivisie. “Omdat er een aantal namen zijn gehaald die je veel kwaliteiten toedicht. Dan mag je thuis beginnen tegen Excelsior en presenteer je je zo? Dit NEC moet gewoon over Excelsior heen walsen, vol op de aanval, en dan win je hem ook gewoon. Maar het was zo lamlendig…”

Onderuitgevoetbald

Vermeulen zijn relaas is daarmee nog niet af. “We vinden het soms moeilijk om het niveau van onze eigen Eredivisie in te schatten, maar er is me dit weekend wel weer iets duidelijk geworden. Bram Nuytinck wordt door NEC gehaald vanuit de Serie A en wordt me dan bij zijn rentree een partijtje onderuitgevoetbald door Excelsior…” Mede-podcaster Arman Avsaroglu schiet in de lach. “Die was slecht!” Vermeulen: “Traag, te laat bij de tegengoals, werd alle kanten op gedraaid. Uitbollen in de Eredivisie als routinier? Niet voor Nuytinck in ieder geval.”

Foto’s: Orange Pictures