Het 019-team van de academie van NEC Nijmegen is met een gelijkspel uit de wedstrijd tegen rivaal Vitesse gekomen. Na een snelle 0-1 achterstand was het Joep van der Sluijs die tien minuten voor rust een penalty feilloos binnenschoot. Het was een vermakelijke wedstrijd met vuurwerk, opstootjes, spanning en leuk voetbal.

Ook al was een jeugdwedstrijd, de mensen keken hier naar uit. De Eendracht ligt naast het stadion, tegenstander was Vitesse, dus de spanning zat er goed in aan de kant van NEC. Met het vertrouwen zat het wel goed bij de Nijmegenaren, met vier gewonnen wedstrijden na de winterstop en nog geen tegengoal. Tegenstander Vitesse, onder leiding van Theo Janssen en Rein Baart (oud-keeper NEC), tankte ook flink wat vertrouwen voor deze wedstrijd. De drie vorige wedstrijden werden gewonnen. Met acht goals voor en drie goals tegen moest NEC dus op de hoede zijn, zeker omdat de Arnhemmers voor de KNVB-Beker ook nog de leeftijdsgenoten van Ajax uitschakelde. Voor de winterstop werd deze wedstrijd gespeeld op Papendal. Na een ongelukkig eigen doelpunt, al vroeg in de wedstrijd, was het Vitesse die aan het langste eind trok en met 1 – 0 won. NEC was dus uit op revanche.

Trainer Mark Otten kon niet beschikken over Dirk Proper. De geboren Elstenaar was vrijdagavond uitblinker bij NEC-Helmond Sport en speelde zaterdag zodoende niet mee. Jordy Ruizendaal heeft een terugval gehad in zijn blessure, Nino Noordanus begon weer op de bank. Syb van Ottele was daarentegen wel weer fit en begon gelijk in de basis, wat ten koste ging van Sergio Hughes. Hughes was vorige week nog verantwoordelijk voor een treffer.

Ondanks dit gelijkspel en het incasseren van de eerste tegengoal, blijft NEC na vijf wedstrijden op de eerste plek staan en mag het zich gaan opmaken voor de verre uitwedstrijd bij FC Emmen 019. Deze jongens verloren zaterdag met 3 – 1 op bezoek bij NAC Breda.

Opstelling NEC Nijmegen 019
R. Roefs; R. Van Hees; R. Stuurwold; L. Rebergen (R. Vranken, ’59); L. Veenendaal; B. Derks; B. Ebbers; S. van Ottele (B. Startk, ‘80); V. Duits (S. Hughes, ’46); J. van der Sluijs; V. Smit

Opstelling Vitesse 019
J. Kesting; K. Bui; B. Leeflang; E. Mostert; M. Manhoef; J. Houtriet (D. Huisman, ‘46); J. Dahlhaus (P. Fosu-Mensah, ’65); E. Cornelisse; E. Hernandez (O. Musawi’76); Y. Oukilli (J. Kogeldans, ’70); A. Serghini

Wedstrijdverloop
’14 – doelpunt Aness Serghini, 0 – 1
’34 – gele kaart Jayden Houtriet
’35 – doelpunt Joep van der Sluijs, 1 – 1
’65 – gele kaart Enrico Hernandez
’76 – gele kaart Nouri Cheng
’87 – gele kaart Brend Leeflang

Foto’s: Lars Braam