Menig supporter heeft zich vijfenzeventig minuten afgevraagd waarom ze kou hadden getrotseerd. De wedstrijd tussen NEC en Groningen leek lang af te stevenen op een troosteloos gelijkspel. Het venijn lag echter weer in de staart. Na de openingstreffer van Tom van Weert bezorgde wederom Ferdi Kadioglu NEC een belangrijk punt (1-1).

De eerste helft bracht de supporters meer hoofdpijn dan vreugde. NEC toonde zich een ware degradatiekandidaat en wist geen enkele kans te creëren. De pijnpunten lagen net zoals in alle andere wedstrijden in de voorhoede. Mohamed Rayhi komt zijn man niet voorbij en Taiwo Awoniyi kan een bal niet eens bij zich houden. De derde ridder in de Nijmeegse voorhoede, Kevin Mayi, doet het niet slecht. Maar weet het verschil niet te maken. FC Groningen was enkele keren gevaarlijk. Zo wist Delle een schot van Simon Tibbling nog net met zijn vingertoppen te keren. Op slag van rust werd NEC dan toch gevaarlijk via Rayhi. De aanvaller zag zijn schot van dichtbij over het doel gaan.

Kadioglu de verlosser?
Hyballa wisselde in de rust twee spelers. Janio Bikel en André Fomitschow verlieten het veld voor Ferdi Kadioglu en Robin Buwalda. Dit zorgde in de eerste minuten van het tweede bedrijf nog niet voor het gewenste resultaat. Groningen kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg via Tibbling wederom een kans op de openingstreffer. Delle wist de bal nog net van richting te veranderen. De grootste kans was er voor Kasper Larsen, zijn kopbal trof de lat.

Eenrichtingsverkeer
Ondanks dat met het brengen van Kadioglu er meer voetbal in de ploeg kwam wist NEC geen enkele keer echt gevaarlijk te worden. Groningen voerde de druk op en de ploeg van Hyballa werden verplicht met man en macht te verdedigen. Van combinatievoetbal was er geen sprake meer. De Nijmegenaren kwamen een kwartier voor tijd goed weg nadat spits Tom van Weert een bal net naast kopte.

Sprookje leeft voort
Nadat een doelpunt van Dario Dumic werd afgekeurd wist Groningen aan de andere kant van het veld wel reglementair te scoren. Tom van Weert raakte doel. Waar de eerste supporters al naar huis gingen bracht routinier Quincy Owusu-Abeyie nieuw elan in de ploeg. Met zijn eerste actie wist hij Ferdi Kadioglu weg te sturen en de tiener trof wederom doel. Een explosie van geluid in De Goffert volgde. De jongensdroom leeft voort.