“We gaan voor een week van de ene Kathedraal naar de andere Kathedraal”, zo beschrijft Wilco van Schaik ’n Wèèkse Krupe: een week lang de eigenaar van de Stevenskerk. Met de sleuteloverdracht van Theo Andriessen maandag om stipt 12:00 is dat nu, na weken voorbereiding, een feit.

Met rood-groen-zwarte lampen ademt de kerk deze week niet alleen Nijmegen, maar ook zeker NEC. Supporters kunnen er terecht om een shirtje te scoren of de foto-expositie van huisfotograaf Broer van den Boom te bekijken. En, er is een heus NEC-museum, samengesteld door verzamelaar Hans Vossenberg.

Seizoenkaartverkoop

Maar eigenlijk slaat iedereen die de kerk binnenkomt direct linksaf. Daar is de seizoenkaartverkoop namelijk gestart. Huidige seizoenkaarthouders hebben deze week als eerste de kans om hun kaart in de Stevenskerk te verlengen. Daarna loopt de verlengingsperiode tot en met 31 mei online. “En dat is toch weer een meet-moment: zijn we nog steeds zo trending als de afgelopen jaren?”, vraagt Van Schaik zich af.

De directeur, die zich dit weekend vooral heeft ingespannen om een nieuwe speeldatum voor FC Groningen – NEC te vinden, is vooral trots als hij zich realiseert wat zich de komende week allemaal afspeelt in de Stevenskerk. “Want al onze doelgroepen komen deze week aan hun trekken. Op dinsdag trappen we af met een ontbijt voor onze businessclub-leden. In de middag kunnen de ouderen voetbalherinneringen ophalen en we sluiten de dag af met NEC Late Night en de 150e editie van de Jarda Podcast.”

Wedstrijd kijken

Later in de week is er ook een kindermiddag en het weekend wordt ingeluid met Nijmeegs grootste VrijMiBo. Eén activiteit hoopt NEC nog toe te voegen aan het programma: het live uitzenden van het restant van FC Groningen – NEC. Dat duel werd zaterdag gestaakt na 18 minuten en wordt dinsdagmiddag om 15:00 uitgespeeld. “Onze fans zijn behoorlijk gedupeerd. Eerst zaterdag al met de lange reis, het supportersverbod voor het restant is 1 ding, maar hij wordt ook nog eens gespeeld op een tijdstip dat veel fans moeten werken of naar school gaan.”

De club hoopt haar fans toch een optie te bieden om het duel gebroederlijk te aanschouwen. “Met groot scherm, hier in de Stevenskerk. We proberen het voor elkaar te krijgen, maar dat is nog een uitdaging.”

Foto’s: ForzaNEC.nl / Rob Koppers